Het Arbeidsrechtjournaal: volg hier actueel nieuws op het gebied van Arbeidsrecht. Iedere week een nieuwe uitzending! Powered by De Zaak Breda.

Volg ons op Instagram door hier te klikken! Meer video’s? Check ons YouTube kanaal ( De Zaak Breda van Rijppaert & Peeters Advocaten) en/of onze pagina met Blogs & Vlogs

Aflevering 57

𝐃𝐚𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐜𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐥𝐞𝐝𝐢𝐠𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧, 𝐚𝐥𝐝𝐮𝐬 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫. 𝐆𝐞𝐯𝐨𝐥𝐠: 𝐨𝐩 𝐧𝐨𝐧-𝐚𝐜𝐭𝐢𝐞𝐟𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠! Zijn uitingen op LinkedIn over het vaccinatiebeleid genoeg reden voor een op non-actiefstelling? En kun je in hoger beroep gaan van een minnelijke regeling bij de kantonrechter? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Mariëlle Wirken!
Bekijk video

Aflevering 56

Dit keer geen arbeidsrechtelijke uitspraken, maar wel een 𝐠𝐨𝐮𝐝𝐞𝐧 𝐭𝐢𝐩! U heeft nog tot 8 januari om bezwaar te maken tegen de beschikking Werkhervattingskas. Maak kans op een besparing van tienduizenden euro’s of zelfs tonnen! Bekijk het journaal van Vince Vos voor een korte uitleg.  
Bekijk video

Aflevering 55

Een wijze les voor #werkgevers in geval van een loonvordering van een zieke werknemer. En een werknemer wil een #vaststellingsovereenkomst vernietigen op grond van dwaling. Wat vindt de rechter hiervan? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen!
Bekijk video

Aflevering 54

Een verplichte zelftest voor werknemers, weigering is schorsing zonder loon! En grijs gebied, wat is de ontslaggrond in dit geval? Disfunctioneren of verwijtbaar handelen? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Gite Bright-van der Sluis! Rijppaert & Peeters Advocaten
Bekijk video

Aflevering 53

𝐇𝐞𝐭 𝐤𝐚𝐧 𝐰𝐞𝐥! Een vertrekregeling met WW bij arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zonder tussentijds opzegbeding! Check aflevering 53 van het Arbeidsrechtjournaal door ©️Dick Schreuder. PS: mogelijk dat het UWV op termijn nog iets anders bedenkt om de WW-uitkering alsnog te kunnen weigeren.
Bekijk video

Aflevering 52

Maakt u slapende honden wakker met het benoemen van het proeftijdbeding? Of valt het onder uw informatieplicht? En een belangrijke tip om uw functiebeschrijvingen goed na te gaan of deze nog kloppen bij de feitelijke werkzaamheden. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 51

𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐬𝐩𝐫𝐚𝐚𝐤 𝐛𝐢𝐞𝐝𝐭 𝐦𝐨𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐡𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐣 𝐛𝐞𝐝𝐫𝐢𝐣𝐟𝐬𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐭𝐬𝐥𝐚𝐠𝐞𝐧! En werknemer zegt zelf op staande voet op, werkgever laat het er niet bij zitten. Hoe loopt dit af? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Vince Vos. Rijppaert & Peeters Advocaten #werkgever #werknemer #tipsandtricks
Bekijk video

Aflevering 50

Geen vergoeding 💶 voor ontslagen 🚫 schoonmaker ✈️ die weigerde #mondkapje 😷 te dragen. Waarom? Herhaaldelijk instructies negeren 📢, opruiende praat in kantine en ook geen ander #werk willen doen. En verplicht 🔐 #QR-code op de werkvloer 👨‍🏭 moeten laten zien? #Wetsvoorstel ingediend, maar veel kritiek. Deze week in het arbeidsrechtjournaal 🎥 door Gite Bright -van der Sluis.
Bekijk video

Aflevering 49

𝐊𝐨𝐦 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐨𝐧𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐤𝐨𝐮𝐝𝐞 𝐤𝐞𝐫𝐦𝐢𝐬 𝐭𝐡𝐮𝐢𝐬! Het bedrijf stopt ermee, maar de arbeidsovereenkomst blijft bestaan. Hoe zit dat? En kom niet van een koude kermis thuis door het voeren van een verkeerde ontslaggrond bij een ontbindingsverzoek. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 48

Let op werkgever! Pesterijen op de werkvloer, wat is jouw taak als werkgever? En zelf iemand plotseling ontslaan op basis van functioneren, kan leiden tot sprake van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten. Werkgever let dus goed op! Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 47

Eigen opzegging ✍️ #werknemer tijdens 🤒 : #werkgevers let op🚨!! En amoureuze relatie op #werkvloer 🥰 met stiekeme afspraakjes in archiefhok 👩‍❤️‍💋‍👨, #ontslag ⛔️ zonder 💶 ?
Deze week in het #arbeidsrechtjournaal 🎥  door Gite Bright- van der Sluis!
Bekijk video

Aflevering 46

De arbeidsovereenkomst van een zwangere werkneemster wordt niet verlengd, waarna zij een flinke schadevergoeding vordert. Volgens haar is namelijk sprake van zwangerschapsdiscriminatie. Hoe wordt dit door de rechter getoetst en wat moet worden bewezen? Daarnaast een uitspraak over de CAO Textielverzorging: kan er automatisch een arbeidsovereenkomst ontstaan met ingeleende arbeidskrachten?! Bekijk het nieuwe Arbeidsrechtjournaal deze week door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 45

Alcohol & Ontslag. Dronken tijdens Zoom-meeting. Wat zit er in het vakantieloon? Ook overwerkvergoeding? Wanneer is er sprake van een alcoholverslaving? En wanneer is dat een ziekte? En staat dat een ontslag op staande voet in de weg?
Bekijk video

Aflevering #44

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: is er ten onrechte een WW-uitkering toegekend aan een werkneemster omdat zij verwijtbaar werkloos is geraakt? En hoe zit het met de herplaatsingsverplichting bij bedrijfseconomisch ontslag? Jeroen Schipperen legt uit!
Bekijk video

Aflevering 43

Hoe moeten werkgevers omgaan met (on)gevaccineerde werknemers? En een baanbrekende uitspraak over Uber. Mariëlle Wirken bespreekt het met u in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal! Hebt u juridische covid-19 gerelateerde vragen, bijvoorbeeld naar aanleiding van de persconferentie van eergisteren? Bekijk onze website voor een actueel Q&A overzicht of vraag om het toezenden van onze nieuwsbrief
Bekijk video

Aflevering 42

Het coronabeleid vergelijken met de Jodenvervolging van de Tweede Wereldoorlog, de werkgever distantieert zich van soort gelijke stellingen. Mag deze werkgever de zogenaamde "Wappie" ontslaan vanwege uitlatingen die zij op Linkedin heeft gedaan? Bekijk het Arbeidsrechtjournaal deze week gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 41

Ik wil jouw eerste chocoprins zijn! Lekker kontje! Grapje 😁 of meteen #ontslag 🚫 ? Verder vaccinatieplicht 💉 door Nederlandse #werkgevers? Bij Lease Plan zijn #ongevaccineerde #werknemers niet welkom op kantoor 🖥. Hoe zit dat nu #juridisch ? Deze week in het #Arbeidsrechtjournaal 🎥  
Bekijk video

Aflevering 40

Wanneer is er recht op een gedeeltelijke transitievergoeding? En kun je als werknemer met gezondheidsklachten ongestraft naar het werk komen in tijden van Corona? Kijk nu het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos voor de antwoorden!
Bekijk video

Aflevering 39

Confettikanon ontploft in de ogen van werknemer van de Action. Is Action in dit geval aansprakelijk of had de werknemer zelf beter moeten opletten? Daarnaast een zaak over een werkneemster die in conflict verkeert met haar collega’s. Handelt zij dusdanig verwijtbaar dat haar arbeidsovereenkomst kan worden ontbonden als zij een andere functie op een andere plek weigert? Kijk snel naar het Arbeidsrechtjournaal. Deze week gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 38

Eigen ontbindingsverzoek van werknemer vanwege verwijdering uit Whatsapp-groep en verbod op betreden werkvloer. Waarom een dergelijk verzoek? Je kan als werknemer toch altijd je arbeidsovereenkomst opzeggen? Wat zijn de risico’s en ontsnappingsmogelijkheden voor de werknemer in dit geval? Hoe zit het daarnaast met de arbeidsovereenkomst van een werknemer die na een discussie over het dragen van een mondkapje in een emotionele bui haar arbeidsovereenkomst schriftelijk heeft opgezegd? Einde arbeidsovereenkomst of toch niet ? En had haar werkgever beter onderzoek moeten verrichten naar de wil van de werkneemster om daadwerkelijk tot beëindiging over te gaan? Kijk snel naar het Arbeidsrechtjournaal van deze week, gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 37

Veelvuldig dating- en chatsites 📲 bezoek #werknemer ➡️ onderzoek en uiteindelijk toegewezen #schadeclaim 💶 €165.000 voor #werkgever vanwege #bedrog. Verder, een Bingo-avond 🤹‍♀️ organiseren tijdens 🤒 #ziekte = #ontslag ⛔️ Deze week in het arbeidsrechtjournaal 🎥. Alles behalve komkommertijd in het #arbeidsrecht. Kijken dus!  
Bekijk video

Aflevering 36

“Prospects”, wat zijn dat nou?! Hierover boog de rechter zich in een zaak over een relatiebeding. Daarnaast het wijzigen van de einddatum van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dat kan grote gevolgen hebben. Kortom, weer belangrijke lessen voor werkgevers in het Arbeidsrechtjournaal. Deze keer gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 35

De vakantieperiode staat voor de deur! Heb je als werknemer recht op doorbetaling van overuren? En een ontslag op basis van de i-grond, het is alweer even geleden. Kijken dus! Het Arbeidsrechtjournaal, deze week gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 34

Werkgevers, jullie zijn gewaarschuwd! Verwarring tussen “aanzegging” en “opzegging” zorgt voor een procedure. Wat zegt de rechter hierover? En een zieke werknemer die tegen het advies van de bedrijfsarts in gaat. Je wil de arbeidsovereenkomst ontbinden. Hoe zorg je ervoor dat dit verzoek wordt goedgekeurd. Kijk nu snel het Arbeidsrechtjournaal met Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 33

Waarschuwing! Claim van vijf jaar loon zweeft boven werkgevers. Kijk uit met oproepkrachten. En is een werkgever aansprakelijk als de werknemer op kantoor valt? Hoe zit het? Kijk ons #Arbeidsrechtjournaal, aflevering 33. Ditmaal met @Dick Schreuder. In nog geen drie minuten weer helemaal op de hoogte. @rijppaertenpeetersadvocaten
Bekijk video

Aflevering 32

100 uur per week werken bij drie verschillende werkgevers! Mag dat of reden voor ontslag (op staande voet)? En vanwege sneeuw niet naar kantoor komen, maar thuis werken. Is dat een dringende reden? Wat zegt @de rechtspraak? Blijf op de hoogte en check ons Arbeidsrechtjournaal, aflevering 32, deze week gepresenteerd door @Jeroen Schipperen
Bekijk video

Aflevering 31

Turncoach 🤸‍♂️ en #werknemer Wevers toch naar Olympische Spelen in 🇯🇵. Hoe werkt zogenaamde "#wedertewerkstelling" na een #schorsing / #non-actiefstelling? En moet bedrijfsleider drogist 🧼 voorraad- en kasverschil 💶 terugbetalen aan zijn ex-werkgever? Deze week in het 🎥 Arbeidsrechtjournaal door Gite Bright- van der Sluis!
Bekijk video

Aflevering 30

Een tip voor jou, werkgever!  Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een mislukt ontslag vanwege niet een rechtsgeldig overeengekomen proeftijd en een gelukt ontslag vanwege een goede ontbindende voorwaarde in de arbeidsovereenkomst. Deze keer gepresenteerd door @Marielle Wirken. Bekijk hier hoe het zit!
Bekijk video

Aflevering 29

Welke van de twee “ontslag op staande voet” casussen houdt stand bij de rechter? Ontslag op staande voet als gevolg van in voorlopige hechtenis gestelde werknemer of ontslag op staande voet door het op vakantie gaan zonder toestemming. Weet u het? Bekijk het antwoord nu in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos!  
Bekijk video

Aflevering 28

#Breaking, het #Arbeidsrecht opnieuw op de schop?! #Flexwerk ernstig beperkt. #Werkgevers en #vakbonden hebben afspraken gemaakt. Wat gaat er #veranderen? Einde oproepcontracten? Minimum tarief ZZP’ers? #Uitzending? En ook: ‘Jullie zoeken het maar uit, ik vertrek’. Terechte ontslagname? Check ons wekelijks #Arbeidsrechtrechtjournaal en blijf op de hoogte. #oproepcontract #sociaalakkoord #uitzendkracht #ZZP #piekenziek #vastcontract #flexminderflex #vastmindervast @Rijppaert & Peeters
Bekijk video

Aflevering 27

Tips 📝 voor werkgevers in het Arbeidsrechtjournaal 🎥 ! Ontslag vanwege slechte persoonlijke  hygiëne mogelijk 🧑‍⚖️ ! Geuroverlast door urine👃. Weigeren gesprek op advies bedrijfsarts 🩺 ? Geen 💶 bij ziekte 🤒 voor werknemer! Deze week door Gite Bright - van der Sluis.  
Bekijk video

Aflevering 26

Einde van de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werknemer. Dat staat centraal in het alweer de 26e versie van het Arbeidsrechtjournaal. Deze week gepresenteerd door Huib de Kort! Belangrijke tips voor werkgever die een opzegging ontvangen van een werknemer. En waarom zou de werknemer zelf naar de rechter stappen, in plaats van de arbeidsovereenkomst gewoon op te zeggen? Kijken dus!
Bekijk video

Aflevering 25

Kan het einde van de arbeidsovereenkomst worden aangezegd via Teams? En verplicht vakantiedagen opnemen door corona, houdt dit stand? Bekijk het hier in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken!
Bekijk video

Aflevering 24

Een gevonden ontslagbrief op het bureau van de werkgever, kan dit stand houden? En voortzetting van het dienstverband na faillissement door een opvolgend werkgever, hoe zit het met de berekening van het aantal dienstjaren en de transitievergoeding? Bekijk nu de volgende aflevering van het arbeidsrechtjournaal met Vince Vos in de hoofdrol.
Bekijk video

Aflevering 23

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!? Ja, aldus de rechter na een ontslag op staande voet, nadat een werknemer afreist naar een land met oranje kleurcode. En wat is ook alweer het doel van het concurrentiebeding en wanneer kan je hier als werkgever rechten aan ontlenen? Bekijk het deze week in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.  
Bekijk video

Aflevering 22

Rijkswaterstaat geeft ontslag aan veroordeelde wietkweker🚭, maar krijgt deksel op neus bij Gerechtshof en moet wel ontslagvergoeding 💶 betalen! Verder trainee blijkt toch werknemer. Ineens recht op arbeidsovereenkomst met minimumloon 💷.
Deze week in het #Arbeidsrechtjournaal 🎥  door Gite Bright - van der Sluis!
Bekijk video

Aflevering 21

Weer een nieuw Arbeidsrechtjournaal! Onder meer de plicht om te zorgen voor een transparante en objectieve sollicitatieprocedure bij reorganisaties. En een werknemer die verder in de problemen raakt door het verhullen van zijn fout. Dit keer gepresenteerd door Huib de Kort. Kijken dus!
Bekijk video

Aflevering 20

Een kat in het bakkie! Of toch niet? En een wat gaat voor: een CAO of rechtsvermoeden van arbeidsomvang? Twee interessante uitspraken, deze week besproken door Jeroen Schipperen in het Arbeidsrechtjournaal.  
Bekijk video

Aflevering 19

Op staande voet ontslagen door seksuele intimidatie, houdt dit stand? En wel of geen tussentijds opzegbeding opnemen in een contract voor bepaalde tijd, wat is slim? Bekijk het hier in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 18

Spectaculaire uitspraak: forse #ruzie en achtervolging leidt tot #ontslag op staande voet. En hoe zit het ook al weer met een #concurrentiebeding. Geldt dat nog wel en hoe werkt dat? En kun je een #werknemer administratief #ziek houden? Check ons nieuwe #Arbeidsrechtjournaal. Aflevering 18. Ditmaal met @Dick Schreuder.
Bekijk video

Aflevering 17

Stadswacht geeft minderjarige stagiaire en een kus: ontslag zonder opzegtermijn en ontslagcompensatie. Terecht? Verder: werknemer zegt zelf op, maar misschien toch transitievergoeding ? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Gite Bright- van der Sluis!    
Bekijk video

Aflevering 16

Mag een werkgever switchen na 100% loondoorbetaling bij ziekte naar het wettelijk vastgestelde percentage van 70%? En een discussie tussen twee partijen, is er sprake van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht? Onze collega Vince Vos bespreekt dit in het Arbeidsrechtjournaal van deze week.
Bekijk video

Aflevering 15

Het wordt voor Deliveroo allemaal een stukje duurder, waarom? En een op non-actief stelling bij verstoring van de arbeidsverhouding is een te zwaar middel volgens de kantonrechter. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Jeroen Schipperen.  
Bekijk video

Aflevering 14

3 keer ontslag op staande voet gegeven, maar houdt het wel stand? Smartphones verwisselen voor blokjes hout, instructies niet opvolgen, gebruik maken van ingehuurde uitzendkrachten voor privé werkzaamheden en meer! Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort.  
Bekijk video

Aflevering 13

Het Arbobesluit is aangepast. Riskeer geen boete en bekijk snel wat dit voor u betekent! Artikel 3.2a van het Arbobesluit is toegevoegd met nieuwe verplichtingen voor werkgevers en werknemers. Deze week in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Marielle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 12

Rellende eigen werknemers? Ontslag mogelijk? En een werknemer gelijk op non-actief stellen voordat een beslissing van het UWV genomen is. Is dat slim? Bekijk de antwoorden in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 11

De deur op een kier om het loon van werknemers eenzijdig te wijzigen vanwege de coronacrisis? En hoe zit het ook alweer met werkgeversaansprakelijkheid bij een ongeval op de werkvloer? Kijk snel het Arbeidsrechtjournaal van deze week en kom erachter! Deze week gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 10

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: Hoofdconducteur NS raakt BOA status kwijt door strafrechtelijke veroordeling. Is verlies van een verplichte bevoegdheid reden voor ontslag? Verder geen mondkapje, geen loon. Dat en meer!
Bekijk video

Aflevering 9

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: Thuiswerk, Reorganisatie, Herplaatsing, Mishandeling en ZZP-nieuws! In drie minuten weer volledig op de hoogte van de actualiteit en het arbeidsrecht. Ditmaal gepresenteerd door Dick Schreuder. Vragen? Bel vrijblijvend en kosteloos.
Bekijk video

Aflevering 8

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een werknemer maakt misbruik van zijn positie en komt er goed mee weg. Waarom? Dat leggen we uit! Daarnaast besteden we aandacht aan de reïntegratieverplichting van een werknemer. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 7

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: ontbinding van een arbeidsovereenkomst door vakantie naar een land met een oranje reisadvies? En wanneer is er sprake van een arbeidsovereenkomst? Deze vragen beantwoorden we aan de hand van twee recente uitspraken. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 6

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een uitspraak over proeftijdontslag. Dat is niet altijd terecht. En is een transitievergoeding verschuldigd bij het einde van een arbeidsovereenkomst? Ook dat leggen we uit. Ten slotte nog wat tips over vakantiedagen. Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 5

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een uitspraak over slapende dienstverbanden. Werkgevers worden hier steeds vaker mee geconfronteerd. We sluiten af met een uitspraak over alcoholgebruik op de werkvloer. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 4

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: de coronacrisis zorgt er niet voor dat het ontslagrecht terzijde mag worden geschoven. Maar mag er in deze tijden meer van een werknemer worden verwacht? Ja, oordeelde de kantonrechter en hield bij het bepalen van de billijke vergoeding rekening met de passieve houding van de werknemer. Daarnaast het ontslag op staande voet van een BOA wegens uitlatingen over collega’s in een Whatsappgroep. Houdt dit stand? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 3

Alweer de derde aflevering. Deze week met @Dick Schreuder en de volgende onderwerpen: MacDonald’s en een eigen ontslagbrief, een kok die met terugwerkende kracht wordt ontslagen en de lichaamstemperatuur van personeel. Kijken dus. Volg ons om geen aflevering te missen.
Bekijk video

Aflevering 2

Werknemer moet verplicht tien minuten vóór werktijd aanwezig zijn. Mag dat? Nee, zonder loon kan dat niet worden afgedwongen. Toch verlangen veel werkgevers dit in de praktijk. Twijfel je of dit mag? Neem contact op met onze vakgroep. Bekijk de video voor deze uitspraak en een zieke werknemer die stiekem nevenwerk verricht!
Bekijk video

Aflevering 1

De eerste aflevering! Met hierin: geen transitievergoeding voor een HR-medewerkster van KLM, die ernstig verwijtbaar handelde. Daarnaast kwam het ontbreken van een tussentijds opzegbeding een werkgever duur te staan. Tot slot kan NOW 3.1 worden aangevraagd.
Bekijk video