Het Arbeidsrechtjournaal: volg hier actueel nieuws op het gebied van Arbeidsrecht. Iedere week een nieuwe uitzending! Powered by De Zaak Breda.

Volg ons op Instagram door hier te klikken! Meer video’s? Check ons YouTube kanaal ( De Zaak Breda van Rijppaert & Peeters Advocaten) en/of onze pagina met Blogs & Vlogs

Aflevering 16

Mag een werkgever switchen na 100% loondoorbetaling bij ziekte naar het wettelijk vastgestelde percentage van 70%? En een discussie tussen twee partijen, is er sprake van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht? Onze collega Vince Vos bespreekt dit in het Arbeidsrechtjournaal van deze week.
Bekijk video

Aflevering 15

Het wordt voor Deliveroo allemaal een stukje duurder, waarom? En een op non-actief stelling bij verstoring van de arbeidsverhouding is een te zwaar middel volgens de kantonrechter. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Jeroen Schipperen.  
Bekijk video

Aflevering 14

3 keer ontslag op staande voet gegeven, maar houdt het wel stand? Smartphones verwisselen voor blokjes hout, instructies niet opvolgen, gebruik maken van ingehuurde uitzendkrachten voor privé werkzaamheden en meer! Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort.  
Bekijk video

Aflevering 13

Het Arbobesluit is aangepast. Riskeer geen boete en bekijk snel wat dit voor u betekent! Artikel 3.2a van het Arbobesluit is toegevoegd met nieuwe verplichtingen voor werkgevers en werknemers. Deze week in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Marielle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 12

Rellende eigen werknemers? Ontslag mogelijk? En een werknemer gelijk op non-actief stellen voordat een beslissing van het UWV genomen is. Is dat slim? Bekijk de antwoorden in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 11

De deur op een kier om het loon van werknemers eenzijdig te wijzigen vanwege de coronacrisis? En hoe zit het ook alweer met werkgeversaansprakelijkheid bij een ongeval op de werkvloer? Kijk snel het Arbeidsrechtjournaal van deze week en kom erachter! Deze week gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 10

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: Hoofdconducteur NS raakt BOA status kwijt door strafrechtelijke veroordeling. Is verlies van een verplichte bevoegdheid reden voor ontslag? Verder geen mondkapje, geen loon. Dat en meer!
Bekijk video

Aflevering 9

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: Thuiswerk, Reorganisatie, Herplaatsing, Mishandeling en ZZP-nieuws! In drie minuten weer volledig op de hoogte van de actualiteit en het arbeidsrecht. Ditmaal gepresenteerd door Dick Schreuder. Vragen? Bel vrijblijvend en kosteloos.
Bekijk video

Aflevering 8

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een werknemer maakt misbruik van zijn positie en komt er goed mee weg. Waarom? Dat leggen we uit! Daarnaast besteden we aandacht aan de reïntegratieverplichting van een werknemer. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 7

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: ontbinding van een arbeidsovereenkomst door vakantie naar een land met een oranje reisadvies? En wanneer is er sprake van een arbeidsovereenkomst? Deze vragen beantwoorden we aan de hand van twee recente uitspraken. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 6

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een uitspraak over proeftijdontslag. Dat is niet altijd terecht. En is een transitievergoeding verschuldigd bij het einde van een arbeidsovereenkomst? Ook dat leggen we uit. Ten slotte nog wat tips over vakantiedagen. Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 5

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een uitspraak over slapende dienstverbanden. Werkgevers worden hier steeds vaker mee geconfronteerd. We sluiten af met een uitspraak over alcoholgebruik op de werkvloer. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 4

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: de coronacrisis zorgt er niet voor dat het ontslagrecht terzijde mag worden geschoven. Maar mag er in deze tijden meer van een werknemer worden verwacht? Ja, oordeelde de kantonrechter en hield bij het bepalen van de billijke vergoeding rekening met de passieve houding van de werknemer. Daarnaast het ontslag op staande voet van een BOA wegens uitlatingen over collega’s in een Whatsappgroep. Houdt dit stand? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 3

Alweer de derde aflevering. Deze week met @Dick Schreuder en de volgende onderwerpen: MacDonald’s en een eigen ontslagbrief, een kok die met terugwerkende kracht wordt ontslagen en de lichaamstemperatuur van personeel. Kijken dus. Volg ons om geen aflevering te missen.
Bekijk video

Aflevering 2

Werknemer moet verplicht tien minuten vóór werktijd aanwezig zijn. Mag dat? Nee, zonder loon kan dat niet worden afgedwongen. Toch verlangen veel werkgevers dit in de praktijk. Twijfel je of dit mag? Neem contact op met onze vakgroep. Bekijk de video voor deze uitspraak en een zieke werknemer die stiekem nevenwerk verricht!
Bekijk video

Aflevering 1

De eerste aflevering! Met hierin: geen transitievergoeding voor een HR-medewerkster van KLM, die ernstig verwijtbaar handelde. Daarnaast kwam het ontbreken van een tussentijds opzegbeding een werkgever duur te staan. Tot slot kan NOW 3.1 worden aangevraagd.
Bekijk video