Het Arbeidsrechtjournaal: volg hier actueel nieuws op het gebied van Arbeidsrecht. Iedere week een nieuwe uitzending! Powered by De Zaak Breda.

Volg ons op Instagram door hier te klikken! Meer video’s? Check ons YouTube kanaal ( De Zaak Breda van Rijppaert & Peeters Advocaten) en/of onze pagina met Blogs & Vlogs

Aflevering 29

Welke van de twee “ontslag op staande voet” casussen houdt stand bij de rechter? Ontslag op staande voet als gevolg van in voorlopige hechtenis gestelde werknemer of ontslag op staande voet door het op vakantie gaan zonder toestemming. Weet u het? Bekijk het antwoord nu in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos!  
Bekijk video

Aflevering 28

#Breaking, het #Arbeidsrecht opnieuw op de schop?! #Flexwerk ernstig beperkt. #Werkgevers en #vakbonden hebben afspraken gemaakt. Wat gaat er #veranderen? Einde oproepcontracten? Minimum tarief ZZP’ers? #Uitzending? En ook: ‘Jullie zoeken het maar uit, ik vertrek’. Terechte ontslagname? Check ons wekelijks #Arbeidsrechtrechtjournaal en blijf op de hoogte. #oproepcontract #sociaalakkoord #uitzendkracht #ZZP #piekenziek #vastcontract #flexminderflex #vastmindervast @Rijppaert & Peeters
Bekijk video

Aflevering 27

Tips 📝 voor werkgevers in het Arbeidsrechtjournaal 🎥 ! Ontslag vanwege slechte persoonlijke  hygiëne mogelijk 🧑‍⚖️ ! Geuroverlast door urine👃. Weigeren gesprek op advies bedrijfsarts 🩺 ? Geen 💶 bij ziekte 🤒 voor werknemer! Deze week door Gite Bright - van der Sluis.  
Bekijk video

Aflevering 26

Einde van de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werknemer. Dat staat centraal in het alweer de 26e versie van het Arbeidsrechtjournaal. Deze week gepresenteerd door Huib de Kort! Belangrijke tips voor werkgever die een opzegging ontvangen van een werknemer. En waarom zou de werknemer zelf naar de rechter stappen, in plaats van de arbeidsovereenkomst gewoon op te zeggen? Kijken dus!
Bekijk video

Aflevering 25

Kan het einde van de arbeidsovereenkomst worden aangezegd via Teams? En verplicht vakantiedagen opnemen door corona, houdt dit stand? Bekijk het hier in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken!
Bekijk video

Aflevering 24

Een gevonden ontslagbrief op het bureau van de werkgever, kan dit stand houden? En voortzetting van het dienstverband na faillissement door een opvolgend werkgever, hoe zit het met de berekening van het aantal dienstjaren en de transitievergoeding? Bekijk nu de volgende aflevering van het arbeidsrechtjournaal met Vince Vos in de hoofdrol.
Bekijk video

Aflevering 23

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!? Ja, aldus de rechter na een ontslag op staande voet, nadat een werknemer afreist naar een land met oranje kleurcode. En wat is ook alweer het doel van het concurrentiebeding en wanneer kan je hier als werkgever rechten aan ontlenen? Bekijk het deze week in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.  
Bekijk video

Aflevering 22

Rijkswaterstaat geeft ontslag aan veroordeelde wietkweker🚭, maar krijgt deksel op neus bij Gerechtshof en moet wel ontslagvergoeding 💶 betalen! Verder trainee blijkt toch werknemer. Ineens recht op arbeidsovereenkomst met minimumloon 💷.
Deze week in het #Arbeidsrechtjournaal 🎥  door Gite Bright - van der Sluis!
Bekijk video

Aflevering 21

Weer een nieuw Arbeidsrechtjournaal! Onder meer de plicht om te zorgen voor een transparante en objectieve sollicitatieprocedure bij reorganisaties. En een werknemer die verder in de problemen raakt door het verhullen van zijn fout. Dit keer gepresenteerd door Huib de Kort. Kijken dus!
Bekijk video

Aflevering 20

Een kat in het bakkie! Of toch niet? En een wat gaat voor: een CAO of rechtsvermoeden van arbeidsomvang? Twee interessante uitspraken, deze week besproken door Jeroen Schipperen in het Arbeidsrechtjournaal.  
Bekijk video

Aflevering 19

Op staande voet ontslagen door seksuele intimidatie, houdt dit stand? En wel of geen tussentijds opzegbeding opnemen in een contract voor bepaalde tijd, wat is slim? Bekijk het hier in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 18

Spectaculaire uitspraak: forse #ruzie en achtervolging leidt tot #ontslag op staande voet. En hoe zit het ook al weer met een #concurrentiebeding. Geldt dat nog wel en hoe werkt dat? En kun je een #werknemer administratief #ziek houden? Check ons nieuwe #Arbeidsrechtjournaal. Aflevering 18. Ditmaal met @Dick Schreuder.
Bekijk video

Aflevering 17

Stadswacht geeft minderjarige stagiaire en een kus: ontslag zonder opzegtermijn en ontslagcompensatie. Terecht? Verder: werknemer zegt zelf op, maar misschien toch transitievergoeding ? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Gite Bright- van der Sluis!    
Bekijk video

Aflevering 16

Mag een werkgever switchen na 100% loondoorbetaling bij ziekte naar het wettelijk vastgestelde percentage van 70%? En een discussie tussen twee partijen, is er sprake van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht? Onze collega Vince Vos bespreekt dit in het Arbeidsrechtjournaal van deze week.
Bekijk video

Aflevering 15

Het wordt voor Deliveroo allemaal een stukje duurder, waarom? En een op non-actief stelling bij verstoring van de arbeidsverhouding is een te zwaar middel volgens de kantonrechter. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Jeroen Schipperen.  
Bekijk video

Aflevering 14

3 keer ontslag op staande voet gegeven, maar houdt het wel stand? Smartphones verwisselen voor blokjes hout, instructies niet opvolgen, gebruik maken van ingehuurde uitzendkrachten voor privé werkzaamheden en meer! Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort.  
Bekijk video

Aflevering 13

Het Arbobesluit is aangepast. Riskeer geen boete en bekijk snel wat dit voor u betekent! Artikel 3.2a van het Arbobesluit is toegevoegd met nieuwe verplichtingen voor werkgevers en werknemers. Deze week in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Marielle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 12

Rellende eigen werknemers? Ontslag mogelijk? En een werknemer gelijk op non-actief stellen voordat een beslissing van het UWV genomen is. Is dat slim? Bekijk de antwoorden in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 11

De deur op een kier om het loon van werknemers eenzijdig te wijzigen vanwege de coronacrisis? En hoe zit het ook alweer met werkgeversaansprakelijkheid bij een ongeval op de werkvloer? Kijk snel het Arbeidsrechtjournaal van deze week en kom erachter! Deze week gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 10

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: Hoofdconducteur NS raakt BOA status kwijt door strafrechtelijke veroordeling. Is verlies van een verplichte bevoegdheid reden voor ontslag? Verder geen mondkapje, geen loon. Dat en meer!
Bekijk video

Aflevering 9

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: Thuiswerk, Reorganisatie, Herplaatsing, Mishandeling en ZZP-nieuws! In drie minuten weer volledig op de hoogte van de actualiteit en het arbeidsrecht. Ditmaal gepresenteerd door Dick Schreuder. Vragen? Bel vrijblijvend en kosteloos.
Bekijk video

Aflevering 8

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een werknemer maakt misbruik van zijn positie en komt er goed mee weg. Waarom? Dat leggen we uit! Daarnaast besteden we aandacht aan de reïntegratieverplichting van een werknemer. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 7

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: ontbinding van een arbeidsovereenkomst door vakantie naar een land met een oranje reisadvies? En wanneer is er sprake van een arbeidsovereenkomst? Deze vragen beantwoorden we aan de hand van twee recente uitspraken. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 6

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een uitspraak over proeftijdontslag. Dat is niet altijd terecht. En is een transitievergoeding verschuldigd bij het einde van een arbeidsovereenkomst? Ook dat leggen we uit. Ten slotte nog wat tips over vakantiedagen. Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 5

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een uitspraak over slapende dienstverbanden. Werkgevers worden hier steeds vaker mee geconfronteerd. We sluiten af met een uitspraak over alcoholgebruik op de werkvloer. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 4

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: de coronacrisis zorgt er niet voor dat het ontslagrecht terzijde mag worden geschoven. Maar mag er in deze tijden meer van een werknemer worden verwacht? Ja, oordeelde de kantonrechter en hield bij het bepalen van de billijke vergoeding rekening met de passieve houding van de werknemer. Daarnaast het ontslag op staande voet van een BOA wegens uitlatingen over collega’s in een Whatsappgroep. Houdt dit stand? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 3

Alweer de derde aflevering. Deze week met @Dick Schreuder en de volgende onderwerpen: MacDonald’s en een eigen ontslagbrief, een kok die met terugwerkende kracht wordt ontslagen en de lichaamstemperatuur van personeel. Kijken dus. Volg ons om geen aflevering te missen.
Bekijk video

Aflevering 2

Werknemer moet verplicht tien minuten vóór werktijd aanwezig zijn. Mag dat? Nee, zonder loon kan dat niet worden afgedwongen. Toch verlangen veel werkgevers dit in de praktijk. Twijfel je of dit mag? Neem contact op met onze vakgroep. Bekijk de video voor deze uitspraak en een zieke werknemer die stiekem nevenwerk verricht!
Bekijk video

Aflevering 1

De eerste aflevering! Met hierin: geen transitievergoeding voor een HR-medewerkster van KLM, die ernstig verwijtbaar handelde. Daarnaast kwam het ontbreken van een tussentijds opzegbeding een werkgever duur te staan. Tot slot kan NOW 3.1 worden aangevraagd.
Bekijk video
Cookies